Kuře na kaparech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 ks Citrony
  • 1 ks Kuře
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Kapary sterilované
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1002 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 72 g
  • Sodík 657 mg
  • Bílkoviny 80 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 330.8 mg
  • Draslík 881.4 mg
  • Vláknina 2626.8 mg
  • Vitamín A 2626.8 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.1 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kuře rozpůlíme, odkrojíme křídla a stehna a půlky rozdělíme na 2 menší kusy. Osolíme, opepříme a na másle opečeme po obou stranách dozlatova.

  • 2

    Potom přidáme jemně nakrájenou cibuli, nasekanou petrželku, osmahneme s masem a podlité dusíme téměř doměkka. Ke konci dušení přidáme nasekané kapary a ještě chvíli podusíme.

  • 3

    Nakonec před odstavením z ohně pokrm zakapeme citronovou šťávou.

Komentáře k receptu