Velikonoční beránek z třeného těsta

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 110 g Máslo čerstvé
  • 160 g Cukr krupice
  • 220 g Mouka polohrubá
  • 0.5 kávová lžička Citronová kůra
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Cukr vanilka
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 špetka Sůl
  • 5 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 0.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • 0.5 polévková lžíce Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 431 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 83 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 146.8 mg
  • Draslík 179.7 mg
  • Vláknina 2818.3 mg
  • Vitamín A 2818.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Utřeme změklé máslo, cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru a žloutky do bělavé hmoty. Pak po částech a střídavě přidáváme prosetou mouku promíchanou s práškem do pečiva, vlažné mléko a nakonec vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků se špetičkou soli.

  • 2

    Těsto vložíme do formy, kterou jsme předem vymazali změklým máslem a vysypali hrubou moukou. Povrch uhladíme a formu vložíme do středně vyhřáté trouby a upečeme.

  • 3

    Po upečení beránka vyklopíme a po zchladnutí dozdobíme dle své fantazie.

Komentáře k receptu