Žebírka v červeném víně

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 440 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 750 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Provensálské koření
  • 6 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 6 stroužek Česnek
  • 2 kg Hovězí žebra
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
  • 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
  • 1 polévková lžíce paprika uzená
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1220 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 92 g
  • Sodík 333 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 236.7 mg
  • Draslík 1136.1 mg
  • Vláknina 3272 mg
  • Vitamín A 3272 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Olej rozpálíme ve velké, hlubé pánvi nebo hrnci. Žebra osolíme a opepříme a zprudka opečeme ze všech stran na oleji (4 minuty z každé strany).

  • 2

    Mrkev a cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Česnek oloupeme ale stroužky necháme v celku.

  • 3

    Poté k žebru přidáme všechny ostatní ingredience, kromě kukuřičného škrobu. Dusíme za občasného podlévání 7-8 hodin.

  • 4

    Poté sebereme tuk z povrchu pánve a vyhodíme ho.

  • 5

    Kukuřičný škrob smícháme se lžící vody a rozmícháme ho a poté to vmícháme do pánve (ze které jsme pro lepší manipulaci vyjmuli žebra). Povaříme 5 minut.

  • 6

    Je-li třeba, dosolíme a dopepříme.

  • 7

    Podáváme.

Komentáře k receptu