Pražská záživná polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Hrách loupaný
  • 60 g Ječné kroupy
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Houby sušené
  • 40 g Sádlo škvařené
  • 150 g Zelenina kořenová
  • 2 kávová lžička Majoránka
  • 2 ks Brambory
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Celer - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 278 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 24 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 9.7 mg
  • Draslík 300.6 mg
  • Vláknina 8615.7 mg
  • Vitamín A 8615.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kroupy přebereme, spaříme a propláchneme. Hrách přebereme a propláchneme, houby také propláchneme a vše necháme přes noc namočené.

  • 2

    Druhý den doplníme vodu dle potřeby a vaříme doměkka.

  • 3

    Zeleninu očistíme, nakrájíme na nudličky a osmahneme na sádle. Zaprášíme moukou a opět krátce osmahneme.

  • 4

    Přelijeme prochladlým vývarem z krup a hrachu, rozšleháme.

  • 5

    Potom přidáme kroupy, hrách, houby, nakrájené brambory na kostičky a vaříme tak, aby bylo vše měkké.

  • 6

    Polévku ochutíme česnekem utřeným se solí a majoránkou.

  • 7

    Při podávání nejprve vložíme do talířů celerovou nať a pak zalijeme polévkou.

  • 8

    Podáváme s krajícem chleba.

Komentáře k receptu