Hroznová bruschetta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 17 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Hroznové víno
  • 100 g Sýr Ricotta
  • 1 ks Bageta
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 305 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 429 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 12.8 mg
  • Draslík 212 mg
  • Vláknina 3992.5 mg
  • Vitamín A 3992.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bagetu nakrájíme na plátky – velmi zešikma, aby byly plátky větší. Tyto plátky naskládáme na plech s pečícím papírem. Postříkáme olivovým olejem a pečeme 5-7 minut na 170 °C dozlatova.

  • 2

    Po upečení necháme vychladnout a potřeme česnekem (kdo nemá rád česnek, tento krok vynechá).

  • 3

    Bagety potřeme ricottou a ozdobíme hrozny, jejichž bobule přepůlíme. Zakapeme rozpuštěným medem a podáváme.

Komentáře k receptu