Sekaný řízek se sýrem II

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Hovězí maso mleté
  • 7 g Pepř růžový mletý
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Rajčata
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 plátek Eidam 30% uzený
  • 0.27 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 242 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 285 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 125.8 mg
  • Draslík 491.3 mg
  • Vláknina 3272.5 mg
  • Vitamín A 3272.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Housku – nejlépe den až dva starou – nakrájíme na kostičky a zalijeme ji mlékem.

  • 2

    Rajčata oloupeme a nakrájíme na kostičky, papriku nakrájíme na kostičky.

  • 3

    Mleté maso smícháme s vejcem, cibulí nakrájenou najemno, utřeným česnekem, osolíme a opepříme. Na konec přidáme i vymačkanou housku. Pořádně promícháme a vytvoříme 4 bochánky, které osmažíme na pánvi na oleji dozlatova. Zároveň s masem opékáme i rajčata a papriku.

  • 4

    Poté rajčata a paprika naršíme na masové bochánky a přikryjeme plátkem sýra. Přiklopíme poklicí a necháme sýr rozpustit.

Komentáře k receptu