Znojemská pečeně

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 160 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 80 g Anglická slanina
  • 100 g Cibule
  • 7 g Sůl
  • 7 g Pepř černý mletý
  • 800 g Hovězí maso zadní
  • 100 g Okurky sterilované
  • 800 ml Hovězí vývar základní
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 2 polévková lžíce Vepřové sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 307 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 1181 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 103.7 mg
  • Draslík 183.1 mg
  • Vláknina 1474.6 mg
  • Vitamín A 1474.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso vcelku prošpikujeme slaninou nakrájenou na špalíčky. Tyto špalíčky můžeme zamrazit-maso se pak lépe špikuje.

  • 2

    Maso osolíme a opepříme ze všech stran a opečeme ho na oleji.

  • 3

    Do výpeku z masa dáem cibuli a osmažíme ji dozlatova. Zasypeme hlakou moukou a opražíme.

  • 4

    Po chvíli zalijeme vývarem a pořádně zamícháme. Přidáme bobkový list a maso a dusíme 2 hodiny doměkka.

  • 5

    Na konci vaření přidáme okurky nakrájené na kostičky a 10 minut povaříme.

Komentáře k receptu