Telecí játra jako minutka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Játra telecí
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 šálek Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.08 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 234 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 312 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 504.5 mg
  • Draslík 462.1 mg
  • Vláknina 31.5 mg
  • Vitamín A 31.5 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Játra otřeme a sloupneme blánu. Játra nikdy nepereme ani nenamáčíme, neboť by ztvrdla.

  • 2

    Plátky zlehka naklepeme, zaprášíme hladkou moukou a hned opékáme na rozehřátém sádle na každé straně 3 minuty.

  • 3

    Opečené plátky přendáme na teplou mísu. Sádlo do opékání slijeme. Na pánev dáme máslo a trošku hladké mouky, osmahneme, přidáme lžíci vývaru nebo vody, osolíme a krátce povaříme.

  • 4

    Hotovou šťávou přelijeme opečené řezy.

Komentáře k receptu