Kroupový salát

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Houby sušené
  • 100 g Ječné kroupy
  • 400 g Baby špenát
  • 7 g Sůl
  • 7 g Pepř černý mletý
  • 50 ml Olej olivový
  • 4 ks Rajčata Cherry
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 278 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 36 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 906.4 mg
  • Vláknina 12543 mg
  • Vitamín A 12543 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 133.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené houby namočíme.

  • 2

    Kroupy uvaříme.

  • 3

    Špenát dáme do pánve zavadnout s olivovým olejem. Přidáme hřiby a 5 minut opékáme. Poté přidáme rajčátka a odstavíme z ohně.

  • 4

    Ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou a smícháme s kroupami.

  • 5

    Nahoru dáme nakrájenou červenou cibuli a petrželku.

Komentáře k receptu