Pečené maso na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Jehněčí plec
  • 250 g Vepřová plec
  • 250 g Hovězí kýta
  • 400 g Cibule
  • 40 g Petržel - nať
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 10 g Sůl
  • 800 g Brambory
  • 20 g Tymián čerstvý
  • 250 ml Víno bílé
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 590 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 1122 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 121.9 mg
  • Draslík 1698.7 mg
  • Vláknina 16089 mg
  • Vitamín A 16089 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 57.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Všechny tři masa rozkrájíme na plátky, polovinu cibule oloupeme, pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, petrželku rozsekáme nahrubo. Do hrnce vložíme maso, osolíme, opepříme, zasypeme cibulí, česnekem, petrželkou, přidáme bobkové listy, snítku tamiánu, zalijeme vínem a necháme v chladu uležet do druhého dne.

  • 2

    Maso vyjmeme, bobkové listy vyhodíme, vinnou směs přecedíme. Brambory oloupeme, rozkrájíme na silnější plátky, zbytek cibule nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky. Na dno pekáčku vyskládáme polovinu brambor, na ně položíme plátky masa, zasypeme kroužky cibule, poslední vrstvou bude zbytek brambor. Zalijeme scezeným vínem, osolíme, opepříme podle chuti, zakryjeme alobalem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 2 hodiny.

Komentáře k receptu