Pečená příloha do hovězí polévky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 70 g Šunka dušená
  • 80 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 70 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 244 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 169 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 145.2 mg
  • Draslík 51.3 mg
  • Vláknina 1864.7 mg
  • Vitamín A 1864.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Volně změklé máslo nakrájíme do misky, přidáme žloutky, sůl, pepř a vyšleháme na hustou pěnu. Vmícháme z bílků vyšlehaný tuhý sníh, na malé kousky nakrájenou šunku a okapaný hrášek. Nakonec přisypeme mouku, vše zlehka promícháme.

  • 2

    Těsto vlijeme na olejem vymazaný a strouhankou vysypaný plech. Vložíme do nahřáté trouby, kde upečeme dozlatova. Po upečení krájíme na středně velké čtverce nebo obdélníky.

Komentáře k receptu