Rajčata plněná zeleninovou náplní

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Sýr Čedar
  • 100 g Jogurt bílý
  • 100 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 80 g Sýr Gouda 45%
  • 20 g Petržel - nať
  • 6 ml Citronová šťáva
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Brambory
  • 1 ks Kedlubna
  • 2 ks Hrušky
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Majonéza
  • 6 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 364 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 141 g
  • Sodík 425 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 77.9 mg
  • Draslík 436.9 mg
  • Vláknina 9511.2 mg
  • Vitamín A 9511.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vařené mrkve s vařenými brambory nakrájíme na malé kostičky do misky. Přidáme oloupanou nastrouhanou kedlubnu, hrušky zbavené jádřinců, okurku také rozkrájíme na malé kostky a vložíme do misky. Vše pokapeme citrónovou šťávou, vmícháme na kostičky pokrájený sýr. Nakonec ochutíme solí, pepřem, majonézu, smetanu a jogurt, ještě jednou promícháme.

  • 2

    Z omytých rajčat odřízneme vršky, lžičkou opatrně vydlabeme vnitřek. Rajčata naplníme připravenou náplní a rozdělíme podle porcí do jednotlivých salátových misek. Porce ozdobíme lžící zakysané smetany, nastrouhaným sýrem a nakonec posekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu