Makrela zapečená s citronem a cibulí

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Makrela obecná
  • 120 g Cibule
  • 40 g Olej olivový extra panenský
  • 60 g Citrony
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 45 g Strouhanka
  • 5 g Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 393 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 854 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 101.5 mg
  • Draslík 80.2 mg
  • Vláknina 3102.5 mg
  • Vitamín A 3102.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Citron nakrájíme na plátky, cibuli oloupeme, pokrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, makrelu naporcujeme. Do každé porce makrely uděláme několik zářezů, do kterých vložíme po jednom plátku citronu. Pekáček vymažeme máslem, na dno nasypeme cibuli, na ni vyskládáme porce makrely, posypeme solí, pepřem, pokapeme panenským olejem, zasypeme strouhankou, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca 15 minut.

  • 2

    Makrelu upravíme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu