Marocký chléb

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Mouka pšeničná - Semolina
  • 10 g Droždí sušené
  • 5 g Sůl
  • 10 g Cukr krupice
  • 210 ml Voda pitná
  • 20 ml Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 409 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 488 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 24 mg
  • Vláknina 8345 mg
  • Vitamín A 8345 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nalijeme vodu a olej, přidáme cukr, sůl a semolinu, promícháme. Přisypeme sušené droždí, zapracujeme do těsta a hněteme aspoň 5 minut, až je těsto vláčné. Zakryjeme utěrkou a necháme 20 minut kynout.

  • 2

    Po vykynutí rozdělíme na dva bochánky, které vytvarujeme na plech s pečicím papírem a ještě 20 minut necháme kynout. Pečeme při 200 stupních 25 minut.

Komentáře k receptu