Manioková kaše

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Voda pitná
  • 10 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 40 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 20 g Pažitka
  • 600 g Gari
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 350 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 998 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 20.5 mg
  • Draslík 429.7 mg
  • Vláknina 5835 mg
  • Vitamín A 5835 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maniok očistíme, nakrájíme na kostičky, vložíme do sítka a důkladně propláchneme pod tekoucí vodou. Vsypeme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme 20 minut doměkka. Scedíme, rozmačkáme šťouchadlem, opepříme, přidáme máslo a promícháme. Naředíme trochou mléka, přidáme prolisovaný česnek, strouhaný sýr, posekanou pažitku a rozmícháme na kaši.

Komentáře k receptu