Krůtí maso s chřestem a pomerančovou omáčkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Chřest bílý
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 30 ml Džus pomerančový
  • 15 ml Olej olivový
  • 60 ml Vývar drůbeží
  • 130 ml Marmeláda pomerančová
  • 8 ks Krůtí prsa
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 666 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 294 mg
  • Bílkoviny 75 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 222.7 mg
  • Draslík 1103.5 mg
  • Vláknina 3859.8 mg
  • Vitamín A 3859.8 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.2 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chřest omyjeme a očistíme, maso osolíme a opepříme.

  • 2

    Olej rozpálíme, osmažíme na něm maso do zlatova, cca 8 minut. Poté vyjmeme z pánve, do rozpáleného oleje přidáme marmeládu, džus a vývar. Osolíme a opepříme, necháme povařit 5 minut. Chřest uvaříme v páře, poté ho i s masem rozdělíme na talíře a přelijeme pomerančovou omáčkou.

Komentáře k receptu