Špízy z tresky a papriky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 28 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Treska aljašská
  • 90 g Paprika červená
  • 120 g Cibule
  • 80 ml Citronová šťáva
  • 100 ml Omáčka tatarská
  • 18 ml Olej olivový
  • 2 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 350 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 203 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 91.5 mg
  • Draslík 935.6 mg
  • Vláknina 3014.8 mg
  • Vitamín A 3014.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybu pokrájíme na větší kostičky, papriku a cibuli očistíme. Dužinu papriky pokrájíme na kousky 2,5cm x 2,5 cm, cibuli nakrájíme na osminky.

  • 2

    Z olivového oleje, citronové šťávy, oregana, soli a pepře umícháme marinádu, do které naložíme na 5 minut kousky ryby. Poté ryby střídavě s paprikou a cibulí napichujeme na špejle, připravené špízy ogrilujeme na grilovací pánvi po dobu 8 minut. V polovině doby grilování špízy otočíme. Servírujeme s tatarskou omáčkou.

Komentáře k receptu