Špízy z tresky a papriky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 350 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 19 g
- Sodík 203 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 91.5 mg
- Draslík 935.6 mg
- Vláknina 3014.8 mg
- Vitamín A 3014.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybu pokrájíme na větší kostičky, papriku a cibuli očistíme. Dužinu papriky pokrájíme na kousky 2,5cm x 2,5 cm, cibuli nakrájíme na osminky.
-
2
Z olivového oleje, citronové šťávy, oregana, soli a pepře umícháme marinádu, do které naložíme na 5 minut kousky ryby. Poté ryby střídavě s paprikou a cibulí napichujeme na špejle, připravené špízy ogrilujeme na grilovací pánvi po dobu 8 minut. V polovině doby grilování špízy otočíme. Servírujeme s tatarskou omáčkou.