Mušle slávky s omáčkou z rajčat
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 545 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 18 g
- Sodík 1658 mg
- Bílkoviny 62 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 140 mg
- Draslík 1993 mg
- Vláknina 7530.3 mg
- Vitamín A 7530.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 75.6 mg
- Vitamín E 3.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pod tekoucí vodou omyjeme a kartáčkem důkladně oškrábeme mušle. Otevřené mušle vyhodíme, protože jsou špatné. Oloupeme cibuli a česnek a obojí nasekáme nadrobno.
-
2
Ve vroucí vodě spaříme rajčata a oloupeme z nich slupku. Rozkrojíme je na polovinu a odstraníme z nich semínka. Dužninu nakrájíme a kostičky.
-
3
Do hrnce vložíme máslo a rozehřejeme. Pak na něj vložíme nasekanou cibuli a česnek. Přidáme kousky rajčat a bylinky. Osolíme a opepříme. Zalijeme rybím vývarem a vaříme několik minut.
-
4
Pak do hrnce vložíme mušle a přikryjeme hrnec poklicí. Vaříme 8 minut. Během varu hrnec několikrát protřepeme. Neotevřené mušle vyhodíme, otevřené naskládáme do talířů a přelijeme rajčatovou omáčkou. Podáváme.