Sterilované vepřové maso v mrkvi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 534 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 231 g
- Sodík 41 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 132.3 mg
- Draslík 18.2 mg
- Vláknina 5592.5 mg
- Vitamín A 5592.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4230.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso očistíme, důkladně opláchneme a nakrájíme na kostky. V kastrolu rozehřejeme máslo, orestujeme na něm nadrobno nasekanou cibuli a poté zalijeme vodou. Přidáme maso, osolíme, opepříme a krátce podusíme.
-
2
Mezitím očistíme mrkev, nakrájíme na malé kostky a přidáme do kastrolu. Společně dusíme do poloměkka.
-
3
Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, vmícháme k masu a povaříme. Nakonec přidáme nasekanou petrželovou nať a směs ihned rozdělíme do sklenic. Zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 120 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.