Dudácký guláš s lečem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Brambory
  • 200 g Cibule
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 440 g Vepřová plec
  • 200 g Lečo sterilované
  • 80 g Špek
  • 6 krajíc Chléb konzumní
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 846 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 595 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 90.2 mg
  • Draslík 744.5 mg
  • Vláknina 4704.3 mg
  • Vitamín A 4704.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou omytou a osušenou plec nakrájíme na kostky velikosti sousta. Očištěnou cibuli s česnekem drobně pokrájíme. Slaninu pokrájíme na kostičky. Oloupeme, omyjeme a na kostičky pokrájíme brambory.

  • 2

    V hrnci si rozpálíme sádlo se slaninou, když je slanina vysmažená, přidáme cibuli s česnekem a osmažíme ji dozlatova. Přidáme maso, promícháme. Ochutíme ho solí, pepřem, paprikou a smažíme za občasného promíchání do doby, až maso začne zlátnout. Poté přimícháme brambory, přilijeme horkou vodu, přidáme 2 plátky tmavého staršího chleba a pomalu vaříme asi 30 minut. Nakonec přidáme lečo a vaříme dalších 10 minut. Nerozvařený chléb vyjmeme a propasírujeme ho přes síto do guláše.

  • 3

    Dudácký guláš dochutíme solí. Podáváme ho s čerstvým chlebem.

Komentáře k receptu