Studená rybízová polévka s vínem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 350 g Cukr krupice
  • 550 g Rybíz červený
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 250 ml Víno bílé
  • 250 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 420 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 72 g
  • Cholesterol 36.7 mg
  • Draslík 282.8 mg
  • Vláknina 7883.3 mg
  • Vitamín A 7883.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve svaříme vodu s cukrem a suchým bílým vínem. Vzniklý sirup necháme chladnout.

  • 2

    Dobře uzrálý rybíz vypereme, zbavíme stopek, rozmačkáme vidličkou a prolisujeme. Prolisovanou šťávu smícháme s uvařeným sirupem a dáme do lednice vychladit. Před podáváním vmícháme smetanu. Servírujeme v šálcích.

Komentáře k receptu