Fazolové lusky dušené na slanině

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
  • 100 g Slanina vepřová
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 204 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 590 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 33 mg
  • Draslík 168 mg
  • Vláknina 3789.8 mg
  • Vitamín A 3789.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájíme na tenké proužky nebo malé kostičky.

  • 2

    Fazolové lusky scedíme, necháme je okapat a rozkrájíme na menší kousky.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme máslo a krátce na něm osmažíme nakrájenou slaninu. Pak přimícháme lusky, směs podle chuti opepříme a osolíme, podlijeme smetanou a pod pokličkou necháme krátce dusit.

Komentáře k receptu