Losos s kečupem a smetanovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Losos - filety
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 50 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Bazalka
  • 1 špetka Oregano sušené
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 šálek Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Kečup
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 377 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 162 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 103 mg
  • Draslík 499 mg
  • Vláknina 180.4 mg
  • Vitamín A 180.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 63.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omáčku připravíme tak, že zpěníme oloupanou a nakrájenou cibuli na troše oleje, přidáme česnek a nasekanou petrželku. Zalijeme kečupem a podlijeme trochou vody, 10 minut povaříme.

  • 2

    Filety okořeníme a zprudka osmahneme po obou stranách na zbylém oleji. Omáčku zalijeme smetanou, osolíme, opepříme a je-li třeba, přidáme jíšku.

  • 3

    Povaříme a podáváme.

Komentáře k receptu