Losos s kečupem a smetanovou omáčkou
Suroviny
- 600 g Losos - filety
- 250 ml Smetana 12% (konzumní)
- 50 ml Olej olivový extra panenský
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Bazalka
- 1 špetka Oregano sušené
- 1 stroužek Česnek
- 1 šálek Voda pitná
- 1 polévková lžíce Kečup
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 377 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 25 g
- Sodík 162 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 103 mg
- Draslík 499 mg
- Vláknina 180.4 mg
- Vitamín A 180.4 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.3 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 63.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omáčku připravíme tak, že zpěníme oloupanou a nakrájenou cibuli na troše oleje, přidáme česnek a nasekanou petrželku. Zalijeme kečupem a podlijeme trochou vody, 10 minut povaříme.
-
2
Filety okořeníme a zprudka osmahneme po obou stranách na zbylém oleji. Omáčku zalijeme smetanou, osolíme, opepříme a je-li třeba, přidáme jíšku.
-
3
Povaříme a podáváme.