Chobotnice na víně

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 57 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 ml Olej olivový
  • 200 ml Víno červené
  • 200 ml Ocet vinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Bobkový list
  • 2 ks Rozmarýn čerstvý
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1.6 kg Chobotnice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 334 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 454 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 76.8 mg
  • Draslík 613.9 mg
  • Vláknina 1259.5 mg
  • Vitamín A 1259.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné chobotnice vložíme do vroucí vody, přidáme víno, bobkový list a pomalu vaříme, až jsou chobotnice měkké. Uvařené chobotnice osolíme a ve vývaru necháme vychladnout. Poté je nakrájíme nadrobno, vložíme do větší uzavíratelné skleněné nádoby, přidáme rozmarýn, olej a ocet. Uložíme v chladničce a podáváme vychlazené.

Komentáře k receptu