Toasty s artyčokovou směsí

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Artyčoky
  • 40 g Olej olivový extra panenský
  • 15 g Máta
  • 6 g Sůl mořská
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 160 g Chléb toastový
  • 80 g Sýr Parmezán
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 318 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 1322 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 13.6 mg
  • Draslík 395.9 mg
  • Vláknina 11045.6 mg
  • Vitamín A 11045.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Artyčoky očistíme, odřízneme všechny tvrdé části a vlákna, vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a vaříme doměkka. Artyčoky scedíme, nakrájíme na menší kousky, vložíme do pánve s rozpáleným olejem a smažíme dozlatova. Pánev odstavíme, již mimo oheň přilijeme citronovou šťávu, přidáme posekané lístky máty, mořskou sůl, mletý pepř, prolisovaný česnek a obsah pánve rozmačkáme šťouchadlem.

  • 2

    Nasucho opečené krajíčky toastového chleba pomažeme artyčokovou směsí, posypeme strouhaným parmezánem a podáváme jako chutnou večeři.

Komentáře k receptu