Koláč z nekynutého těsta se švestkami a mákem

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cukr krupice
  • 300 g Mouka polohrubá
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 0.5 kg Švestky
  • 5 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 4 polévková lžíce Mák mletý
  • 4 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 5 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 658 kcal
  • Sacharidy 111 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 68 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 111 g
  • Cholesterol 184.8 mg
  • Draslík 716.9 mg
  • Vláknina 13582 mg
  • Vitamín A 13582 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.9 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Švestky rozpůlíme, zbavíme pecek, opláchneme v cedníku studenou vodou a necháme okapat. Okapané půlky švestek smícháme s cukrem.

  • 2

    V míse z mouky, cukru, prášku do pečiva, vajíček, oleje a mléka vypracujeme hladké vláčné těsto.

  • 3

    Na plech rozprostřeme pečicí papír, těsto na něj roztáhneme a uděláme vyšší okraje. Na těsto rozprostřeme připravené švestky slupkou nahoru, posypeme mákem a koláč pečeme v středně vyhřáté troubě, až okraje mají zlatavou barvu.

Komentáře k receptu