Lososové sushi

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 g Sůl
  • 15 g Cukr krupice
  • 150 g Losos - filety
  • 250 g Rýže Arborio
  • 8 g Wasabi pasta
  • 80 g Řasa Nori
  • 300 ml Voda pitná
  • 50 ml Ocet rýžový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 298 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 1626 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 19.5 mg
  • Draslík 142.9 mg
  • Vláknina 1882 mg
  • Vitamín A 1882 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0.2 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kulatou rýži několikrát propláchneme pod tekoucí vodou, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme zprudka asi 3 minuty. Oheň zmírníme a rýži dovaříme zvolna.

  • 2

    Do octa nasypeme cukr, sůl, rozmícháme, necháme rozpustit a přimícháme k vychladlé rýži. Syrové filety z lososa nakrájíme na stejné šiřší proužky. Na pružnou podložku položíme list řasy, na řasu rozprostřeme půlcentimetrovou vrstvu rýže, doprostřed dáme špetku pasty wasabi a celou plochu zakryjeme proužkem lososa. Řasu zavineme pomocí podložky do pevné rolky, nakrájíme na špalíčky a postup opakujeme, až spotřebujeme všechny suroviny.

  • 3

    Sushi upravíme na servírovací tác a podáváme.

Komentáře k receptu