Pečené škvarkové placky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Mouka bezlepková
  • 200 g Vepřové škvarky
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 10 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 0.2 kávová lžička Droždí sušené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 589 kcal
  • Sacharidy 90 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 317 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 87 g
  • Cholesterol 6.2 mg
  • Draslík 76.7 mg
  • Vláknina 968.1 mg
  • Vitamín A 968.1 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu dáme předehřát na 180°C.

  • 2

    Na závěrečné potření placek si smícháme mléko se solí a kmínem.

  • 3

    V míse smícháme mouku, cukr, sůl a kmín, přidáme rozdrobené droždí a škvarky, nakonec přilijeme mléko. Vše důkladně smícháme a přendáme na vál, kde ze směsi vypracujeme polotuhé těsto. Těsto necháme na vále chvilku vykynout a potom z něj vytvarujeme placičky vysoké asi 1 centimetr. Placičky potřeme mlékem smíchaným se solí a kmínem. Placky pečeme v troubě asi 45 minut. Asi 5 minut před dopečením zvýšíme teplotu pečení, aby placičky získaly zlatavou barvu. Necháme vychladnout a můžeme podávat.

Komentáře k receptu