Zapékané sýrové brambory

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 750 g Brambory
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 250 g Sýr Eidam cihla 45%
  • 100 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 500 ml Voda pitná
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 527 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 895 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 88.1 mg
  • Draslík 1016.9 mg
  • Vláknina 11075 mg
  • Vitamín A 11075 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci si ohřejeme osolenou vodu a v ní uvaříme doměkka pokrájené brambory. Mezitím si nakrájíme slaninu na proužky a minutu osmahneme na pánvi. Cibuli nakrájíme na plátky, sýr nakrájíme na větší kostičky.

  • 2

    Brambory scedíme a vložíme do máslem vymazané zapékací mísy. Přidáme slaninu, sýr, cibuli a vše pořádně zamícháme. Na závěr směs přelijeme smetanou a pečeme 10 minut v troubě rozehřáté na 230°C.

Komentáře k receptu