Makrela na toastu s teplým bramborovým salátem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Bageta
  • 6 ks Brambory
  • 4 ks Cibule
  • 1 ks Makrela obecná
  • 1.5 l Voda pitná
  • 0.4 polévková lžíce Olej olivový
  • 6 polévková lžíce Pažitka
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 932 kcal
  • Sacharidy 122 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 1268 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 121 g
  • Cholesterol 123.4 mg
  • Draslík 1568.6 mg
  • Vláknina 26718.2 mg
  • Vitamín A 26718.2 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 66.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z čerstvé malé makrely odkrojíme od hlavy podle páteře dva plátky, zbavíme je kostí a na kůži uděláme blízko sebe příčné zářezy, aby se ryba při pečení nekroutila. Na kolečka nakrájíme 4 jarní cibulky, nadrobno větší svazek pažitky.

  • 2

    V osolené vodě doměkka uvaříme ve slupce brambory, necháme je mírně vychladnout a nakrájíme je na kostky. Bramborové kostky potom v misce smícháme s cibulkou, pažitkou, citrónovou šťávou a zakysanou smetanou. Osolíme a opepříme podle chuti. Malou bagetu rozkrojíme podél a nasucho opečeme, na obě části pak v silné vrstvě navršíme bramborový salát.

  • 3

    Makrelové plátky opékáme v pánvi na olivovém oleji kůží dospod, až je kůže křupavá, po obrácení opékáme z druhé strany ještě několik minut. Opečenou makrelu položíme na opečenou bagetku se salátem.

  • 4

    Toast s makrelou servírujeme teplý.

Komentáře k receptu