Kuřecí salát s mandarinkami

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Kompot mandarinkový
  • 500 g Kuřecí maso vařené
  • 40 g Štěrbák zahradní
  • 12 krajíc Veka
  • 6.4 ml Olej rostlinný
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 319 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 56.8 mg
  • Vláknina 1031.7 mg
  • Vitamín A 1031.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plech vyložíme pečicím papírem a předehřejeme troubu. Uvařená kuřecí prsa nakrájíme na tenké delší plátky a v pánvi na rozpáleném oleji je opečeme po obou stranách. Opečené maso udržujeme teplé.

  • 2

    Připravíme si dresink. Do malé misky nakrájíme štěrbák kadeřavý a přidáme mandarinky. Podle chuti přilijeme šťávu z kompotu a důkladně promícháme.

  • 3

    Oloupaný prolisovaný česnek v malé misce smícháme se dvěma lžícemi olivového oleje. Okraje každého plátku veky namočíme do česnekového oleje a naskládáme na plech. Ten vložíme do nahřáté trouby a upečeme do křupava.

  • 4

    Na talíře rozdělíme mandarinky smíchané se štěrbákem. Do středu naaranžujeme teplé maso, které přelijeme dresinkem. Ke každé porci přidáme dva krajíce opečené veky a podáváme.

Komentáře k receptu