Opečená kapusta se slaninou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Celer bulvový
  • 200 g Kapusta hlávková
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mrkev kořen
  • 100 g Slanina vepřová
  • 8 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 20 ml Olej olivový
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 375 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 177 g
  • Sodík 994 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 52 mg
  • Draslík 320.8 mg
  • Vláknina 6692.5 mg
  • Vitamín A 6692.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 60.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 65.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V rendlíku na rozpáleném oleji osmažíme dozlatova slaninu nakrájenou na proužky. Přidáme celer a mrkev nakrájené na kostičky a 5 minut podusíme. Vmícháme máslo, nakrájenou kapustu a dusíme dalších 6 minut, až kapusta změkne.

  • 2

    Vše zalijeme smetanou a vaříme na mírném ohmi, dokud se asi zpoloviny neodpaří. Nakonec podle chuti osolíme, opepříme a horké podáváme.

Komentáře k receptu