Zaječí guláš na divoko

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1000 g Zaječí maso
  • 400 g Cibule
  • 120 g Sádlo škvařené
  • 200 g Slanina vepřová
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 8 g Sůl
  • 5 g Nové koření celé
  • 3 g Jalovec
  • 2 g Tymián sušený
  • 2 g Bobkový list
  • 25 g Česnek
  • 3 g Majoránka
  • 30 g Jíška instantní
  • 30 g Mrkev kořen
  • 30 g Petržel kořen
  • 30 g Celer bulvový
  • 360 g Chléb výběrový
  • 1500 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 757 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 906 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 177.1 mg
  • Draslík 956.1 mg
  • Vláknina 6911 mg
  • Vitamín A 6911 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.3 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zajíce vykostíme, maso odblaníme a nakrájíme na kostky, kosti vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme očištěnou mrkev, petržel, kousek celeru, kousek cibule, uvaříme zaječí vývar. Zbytek cibule nakrájíme nadrobno, slaninu bez kůže na nudličky, česnek prolisujeme.

  • 2

    Zaječí maso spaříme horkou vodou a opláchneme pod tekoucí vodou. V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme slaninu, částečně rozškvaříme, přidáme cibuli, osmahneme, na cibulový základ nasypeme kostky masa, posypeme mletou paprikou, osolíme, opepříme, okořeníme jalovcem, bobkovým listem, novým kořením, tymiánem a podusíme ve vlastní šťávě. Ochutíme česnekem, majoránkou a za občasného podlévání vývarem ze zaječích kostí dusíme do měkka. Nakonec přimícháme pokrájenou zeleninu z vývaru, zahustíme instantní jíškou a dodusíme. Před podáváním vyndáme celé koření.

  • 3

    Zaječí guláš podáváme s čerstvým chlebem.

Komentáře k receptu