Dušená čočka s vejci

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Čočka jedlá
  • 40 ml Olej olivový
  • 100 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Chilli paprička
  • 4 stroužek Česnek
  • 0.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 699 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 314 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 84 g
  • Cholesterol 368.5 mg
  • Draslík 1516.7 mg
  • Vláknina 79138.5 mg
  • Vitamín A 79138.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.8 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V horké vodě vaříme cca deset minut vejce na tvrdo a poté je zchladíme ve studené vodě. Mezitím si můžeme připravit omáčku. Na oleji si osmažíme cibulku. Jakmile trochu změkne, prolisujeme k ní česnek a přidáme zázvor. Minutu podusíme a přidáme na kostičky nakrájená rajčata a sůl s pepřem a chilli.

  • 2

    Čočku z konzervy, popřípadě čočku nasáknutou vodou, necháme okapat a přidáme spolu s vývarem do pánve. Dusíme dalších pět minut. Na závěr už jen stačí oloupat vejce, rozdělit obsah pánve na talíře a podávat.

Komentáře k receptu