Salát z okurek s uzeným masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Brambory
  • 200 g Rajčata
  • 250 g Vepřová uzená plec
  • 200 g Okurka salátová
  • 40 ml Olej olivový
  • 150 ml Zakysaná smetana
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 2 ks Paprika zelená
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.5 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 0.5 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 351 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 650 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 57 mg
  • Draslík 580.2 mg
  • Vláknina 6243 mg
  • Vitamín A 6243 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme ve slupce v půllitru vody doměkka, scedíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Uzené maso vložíme do zbylé vroucí vody a vaříme doměkka. Poté maso vyjmeme, necháme prochladnout a nakrájíme na nudličky. Okurku oloupeme a nakrájíme na nudličky.

  • 3

    Z rajčat a paprik vykrojíme semena a zeleninu nakrájíme na nudličky. Petrželovou nať, pažitku a kopr nasekáme najemno.

  • 4

    Všechnu zeleninu vložíme do mísy a promícháme se zálivkou. Před podáváním necháme salát vychladit.

  • 5

    Na zálivku v misce promícháme smetanu, olej, sůl, pepř, hořčici a cukr.

Komentáře k receptu