Salát ředkvičkový s jablkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 500 g Ředkvička
  • 150 g Jablka
  • 200 g Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 190 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 183 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 34.3 mg
  • Draslík 537.6 mg
  • Vláknina 7250.7 mg
  • Vitamín A 7250.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky, vykrojíme jádřince, jablka nakrájíme na plátky a v míse zakapeme citronovou šťávou. Omyté ředkvičky nakrájíme na tenká kolečka. Zálivku připravíme smícháním smetany s cukrem a solí.

  • 2

    K jablkům přidáme ředkvičky a vmícháme zálivku. Před podáváním necháme salát vychladit.

Komentáře k receptu