Rajčatový salát s česnekem a slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 600 g Rajčata
  • 100 g Slanina vepřová
  • 250 ml Voda pitná
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 1 ks Cibule
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 1.5 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 301 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 358 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 22.7 mg
  • Draslík 616.7 mg
  • Vláknina 6270.7 mg
  • Vitamín A 6270.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.5 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme. Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, bazalku nasekáme nahrubo, rajčata rozkrájíme na plátky.

  • 2

    Vejce rozpůlíme, žloutek utřeme, bílek nakrájíme na kostičky. V misce smícháme olej, cukr, pepř, česnek, cibuli, ocet, hořčici a žloutek do hladké zálivky. Slaninu na pánvi osmažíme dozlatova.

  • 3

    Rajčata poskládáme do mísy a osolíme. Poté zalijeme zálivkou, posypeme bazalkou, bílkem, přelijeme teplou slaninou a hned podáváme.

Komentáře k receptu