Domácí smažené hranolky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 48 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 0 g
- Sodík 267 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 344.2 mg
- Vláknina 4166.7 mg
- Vitamín A 4166.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, nakrájíme je na hranolky o šířce 1 cm a přibližně 5 cm dlouhé. Připravené hranolky opláchneme pod studenou tekoucí vodou, potom je namočíme opět do studené vody a odložíme na 30 minut do ledničky.
-
2
Hranolky vyjmeme z lednice, scedíme je, vysypeme na čistou utěrku a důkladně osušíme.
-
3
Fritovací hrnec nastavíme na vysokou teplotu, hranolky z utěrky vysypeme do síťky, kterou ponoříme do rozpáleného oleje, smažíme přibližně 5 minut. Záleží to na velikosti nakrájených hranolek.
-
4
Potom je vysypeme se síťky a hned rozdělujeme na talíře. Solíme hned po smažení a před podáváním.