Krab opečený se zázvorem
Suroviny
- 100 ml Vývar rybí
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 kávová lžička Solamyl
- 1 ks Cuketa
- 2 ks Krab
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Omáčka ústřicová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 97 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 3 g
- Sodík 551 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 44.3 mg
- Draslík 346.1 mg
- Vláknina 1004.8 mg
- Vitamín A 1004.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce vložíme kraby, přelijeme dostatečným množstvím vody, přidáme sůl, lžíci octa a vaříme 15 minut. Necháme okapat, vychladnout, poté vybereme maso z krunýřů a nakrájíme maso na kostičky.
-
2
Cuketu nakrájíme na tenké plátky, rozpálíme ve woku olej, osmahneme zázvor, přidáme cuketu a smažíme 30 vteřin. Vložíme krabí maso a vše promícháme, aby se směs prohřála.
-
3
Přilijeme ústřicovou omáčku a vývar, osolíme, opepříme a vaříme, dokud se tekutina neodpaří.
-
4
Přidáme solamyl s trochou vody a vaříme, až se směs spojí. Ihned podáváme.