Krab opečený se zázvorem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 ml Vývar rybí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Solamyl
  • 1 ks Cuketa
  • 2 ks Krab
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Omáčka ústřicová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 97 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 551 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 44.3 mg
  • Draslík 346.1 mg
  • Vláknina 1004.8 mg
  • Vitamín A 1004.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce vložíme kraby, přelijeme dostatečným množstvím vody, přidáme sůl, lžíci octa a vaříme 15 minut. Necháme okapat, vychladnout, poté vybereme maso z krunýřů a nakrájíme maso na kostičky.

  • 2

    Cuketu nakrájíme na tenké plátky, rozpálíme ve woku olej, osmahneme zázvor, přidáme cuketu a smažíme 30 vteřin. Vložíme krabí maso a vše promícháme, aby se směs prohřála.

  • 3

    Přilijeme ústřicovou omáčku a vývar, osolíme, opepříme a vaříme, dokud se tekutina neodpaří.

  • 4

    Přidáme solamyl s trochou vody a vaříme, až se směs spojí. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu