Zapékaná houbová směs
Suroviny
- 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 400 g Houby čerstvé
- 8 krajíc Veka
- 250 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Tuk
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 453 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 28 g
- Sodík 226 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 220.1 mg
- Draslík 487.3 mg
- Vláknina 6525.3 mg
- Vitamín A 6525.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi na 2 lžících rozehřátého másla podusíme za občasného míchání očištěné, na plátky nakrájené houby. Osolíme a pokapeme citronovou šťávou.
-
2
Ze zbylého másla a z hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem a povaříme do zhoustnutí. Odstavíme z plotny a necháme částečně vychladnout. Potom vmícháme žloutky, sůl a pepř. Do hotové omáčky přidáme podušené houby.
-
3
Krajíčky veky osmahneme na másle a urovnáme do tukem vymazané zapékací mísy. Zalijeme houbovou směsí a krátce zapečeme ve středně vyhřáté troubě. Ihned podáváme.