Hovězí medailonky se sýrem - Juk wondžon

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Sýr sójový - Tofu
  • 1 g Sůl
  • 3 g Česnek
  • 2 g Cukr krupice
  • 4.5 g Cibulka jarní
  • 200 g Hovězí kýta
  • 2 ml Omáčka sójová
  • 18 ml Omáčka sójová
  • 15 ml Ocet kvasný lihový
  • 15 ml Voda pitná
  • 9.39 ml Olej stolní
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 194 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 166 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 153 mg
  • Draslík 208.5 mg
  • Vláknina 1030 mg
  • Vitamín A 1030 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso propláchneme pod tekoucí vodou, osušíme v utěrce a nasekáme na jemné malé kousky. Sýr Tofu zabalíme do utěrky a vymačkáme z něj tekutinu. Rozmícháme ho najemno v kořenící omáčce a do této směsi vmícháme na jemno nasekané hovězí maso. Z této směsi vytvarujeme malé placičky o průměru asi 4 cm, které před smažením obalujeme v rozšlehaném vejci a mouce. Potom placičky usmažíme na oleji v pánvi. Hovězí medailonky podáváme teplé, polité sójovou octovou marinádou.

  • 2

    Kořenící omáčku připravíme tak, že cibulku a česnek nasekáme nadrobno a smícháme s ostatními surovinami ze seznamu surovin na kořenící omáčku.

  • 3

    Sójová octová marináda:

  • 4

    Sójovou omáčku smícháme s octem a vodou.

Komentáře k receptu