Indonéské smažené kuře

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1200 g Kuře
  • 50 ml Voda pitná
  • 20.62 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 700 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 309 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 225 mg
  • Draslík 592.7 mg
  • Vláknina 288.8 mg
  • Vitamín A 288.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené kuře nakrájíme na menší kousky.

  • 2

    V misce smícháme sůl s kmínem a octem. Přidáme prolisovaný česnek, sójovou omáčku a trochu vody. Vše dobře promícháme.

  • 3

    Připravenou marinádou potřeme kousky kuřete po všech stranách a necháme asi 1 hodinu uležet v chladničce.

  • 4

    Na pánvi na rozehřátém oleji smažíme kuře po všech stranách dozlatova.

Komentáře k receptu