Debrecínské medové perníčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 500 g Med včelí
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Pšeničná krupice
  • 12 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 50 g Cukr moučkový
  • 50 g Kandovaná pomerančová kůra
  • 50 ml Mléko polotučné
  • 5 kávová lžička Rum
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 212 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 38.5 mg
  • Draslík 76.9 mg
  • Vláknina 1854.4 mg
  • Vitamín A 1854.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Med přivedeme ve vodní lázni k varu, vypneme a necháme vychladnout. Kandovanou pomerančovou kůru naložíme do rumu. V míse smícháme mouku, cukr, žloutky, kypřící prášek a pomerančovou kůru i s rumem. Nakonec vlijeme med a těsto důkladně vypracujeme. Zakryté necháme 3 hodiny odležet. Z těsta vyválíme 1 cm silný plát, ze kterého vykrajujeme libovolné tvary. Pečeme dorůžova na máslem vymazaném a krupicí vysypaném plechu na etapy. Upečené potřeme mlékem s rozmíchaným vanilkovým cukrem.

Komentáře k receptu