Debrecínské medové perníčky
Suroviny
- 20 g Máslo čerstvé
- 500 g Med včelí
- 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 20 g Pšeničná krupice
- 12 g Kypřicí prášek do pečiva
- 50 g Cukr moučkový
- 50 g Kandovaná pomerančová kůra
- 50 ml Mléko polotučné
- 5 kávová lžička Rum
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Cukr vanilka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 212 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 2 g
- Sodík 5 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 38.5 mg
- Draslík 76.9 mg
- Vláknina 1854.4 mg
- Vitamín A 1854.4 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Med přivedeme ve vodní lázni k varu, vypneme a necháme vychladnout. Kandovanou pomerančovou kůru naložíme do rumu. V míse smícháme mouku, cukr, žloutky, kypřící prášek a pomerančovou kůru i s rumem. Nakonec vlijeme med a těsto důkladně vypracujeme. Zakryté necháme 3 hodiny odležet. Z těsta vyválíme 1 cm silný plát, ze kterého vykrajujeme libovolné tvary. Pečeme dorůžova na máslem vymazaném a krupicí vysypaném plechu na etapy. Upečené potřeme mlékem s rozmíchaným vanilkovým cukrem.