Pečené cibule s balsamicem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 554 kcal
- Sacharidy 80 g
- Tuky 31 g
- Sodík 307 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 80 g
- Cholesterol 0.8 mg
- Draslík 1147.8 mg
- Vláknina 14735.8 mg
- Vitamín A 14735.8 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 68.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kořínky cibulí odřízneme tak, aby se cibule daly postavit. Odkrojíme vršky a do středu každé uděláme dva hluboké zářezy. Do nich zastrčíme snítky rozmarýnu a plátky česneku a naskládáme do pekáčku.
-
2
V misce smícháme olivový olej s balsamikem, cukrem, vinným octem, vývarem, osolíme a opepříme. Omáčkou přelijeme cibule a v troubě předehřáté na 190 °C pečeme cca 90 minut doměkka. Mezitím podléváme zbylou omáčkou.
-
3
Před podáváním dochutíme solí a pepřem.