Opilý králík
Suroviny
- 120 g Cibule
- 40 g Máslo čerstvé
- 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 5 g Kmín celý
- 5 g Cukr krupice
- 4 g Nové koření celé
- 10 g Citronová kůra
- 40 g Citronová šťáva
- 3 g Muškátový květ
- 800 g Králík
- 250 ml Pivo světlé 12% 4,5% obj.
- 250 ml Voda pitná
- 3 ks Bobkový list
- 6 ks Pepř černý celý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 570 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 26 g
- Sodík 406 mg
- Bílkoviny 62 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 184 mg
- Draslík 696.8 mg
- Vláknina 3313.2 mg
- Vitamín A 3313.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme na kolečka pokrájenou cibuli, doložíme bobkové listy, trochu muškátového květu, pepř, nové koření, kmín a citronovou kůru.
-
2
Na ochucenou cibuli položíme opepřeného a osoleného králíka, pomalu dusíme. Poté přilijeme pivo a vodu. Uděláme světlou máslovou jíšku, kterou následně zahustíme šťávu z masa, vložíme cukr s citronovou šťávou.