Kuře na citronové šťávě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 50 ml Olej olivový
  • 250 ml Voda pitná
  • 1 ks Celer bulvový
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 kg Kuře
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Citronová kůra
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 780 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 193 g
  • Sodík 323 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 225 mg
  • Draslík 809.8 mg
  • Vláknina 7182.6 mg
  • Vitamín A 7182.6 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.1 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nůžkami na maso rozdělíme kuře na osm kousků a stáhneme z něho kůži. V pánvi na prudkém ohni rozehřejte olej. Vložte na pánev kuře a na mírném ohni opečeme ze všech stran. Poté přendáme kuře do mísy.

  • 2

    Do šťávy z kuřete, která zůstala na pánvi přidáme na kousky nakrájenou zeleninu (celer, mrkev, cibuli) a smažíme cca 3 minuty na mírném ohni. Přidáme bazalku, citronovou šťávu s kůrou, vodu a špetku soli a pepře. Vše pořádně promícháme a smažíme další 3 minuty.

  • 3

    Nyní vrátíme na pánev kuře a celou směs přivedeme k varu. Přikryjeme pánev pokličkou a dusíme na mírném ohni cca 40 minut, dokud nám maso nezměkne.

Komentáře k receptu