Těstoviny s rybím filé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 350 g Těstoviny čtyřvaječné
  • 500 g Filé rybí
  • 500 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 5 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 4 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 680 kcal
  • Sacharidy 83 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1019 mg
  • Bílkoviny 74 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 25.8 mg
  • Draslík 488.7 mg
  • Vláknina 6502.5 mg
  • Vitamín A 6502.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.5 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme v osolené vodě s trochou oleje doměkka, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Omyté, na kousky nakrájené filé pokapeme citronovou šťávou, osolíme a podusíme na másle doměkka.

  • 3

    V kastrole na oleji zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, přidáme nasekanou petrželku, spařená, oloupaná a na kousky nakrájená rajčata, zaprášíme hladkou moukou a osmahneme. Zalijeme vývarem a dusíme do zhoustnutí.

  • 4

    Omáčku osladíme, osolíme, opepříme a smícháme s podušenými kousky filé. Znovu krátce podusíme.

  • 5

    Uvařené těstoviny upravíme na talíře a přelijeme omáčkou. Posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.

Komentáře k receptu