Jáhlové škubánky s cibulkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Jáhly - loupané proso
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 100 g Krupice dětská
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 0.7 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 336 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 137 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 121.9 mg
  • Vláknina 9066.7 mg
  • Vitamín A 9066.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jáhly nejméně dvakrát spaříme vroucí vodou, vysypeme je do hrnce, zalijeme vodou a vaříme, aby se rozvařily, asi 30 minut. Do uvařených jáhel přidáme krupici, dobře promícháme, podle chuti osolíme. Z připravené hmoty lžící tvarujeme škubánky, které pokládáme podle porcí na talíře.

  • 2

    Na pánvi rozpálíme máslo, přidáme oloupanou a na tenké pásky nakrájenou cibuli, osmahneme dozlatova a polijeme připravené porce na talíři. Vrch posypeme nastrouhaným sýrem.

Komentáře k receptu