Bylinková placka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 450 g Brambory vařené
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 163 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 260 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 40.9 mg
  • Draslík 297.5 mg
  • Vláknina 3905.3 mg
  • Vitamín A 3905.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvařené brambory nastrouháme do mísy. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, nasekané čerstvé bylinky, špetku muškátu, vejce, mouku, sůl a pepř. Vše dobře promícháme.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej, rozprostřeme bramborovou směs a osmažíme na spodní straně dozlatova. Pánev přikryjeme plechem, placku ne něj vyklopíme a sesuneme ji zpátky do pánve. Osmažíme dozlatova i z druhé strany.

  • 3

    Placku ještě 15 minut dopékáme ve středně vyhřáté troubě.

  • 4

    Ihned podáváme jako přílohu k pečeným a grilovaným masům.

Komentáře k receptu