Bílá ředkvová polévka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 116 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Ředkev
  • 6 g Sůl
  • 10 g Česnek
  • 300 g Hovězí kližka
  • 20 g Cibulka jarní
  • 25 g Cibulka jarní
  • 5 g Řasa Nori
  • 6 ml Omáčka sójová
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.6 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 127 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 616 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 213 mg
  • Vláknina 3149.8 mg
  • Vitamín A 3149.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ředkev oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Mořskou řasu propláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na delší nudličky. Hovězí maso opláchneme pod tekoucí vodou a dáme ho vařit. Když se voda s masem vaří, zmírníme plamen a vaříme maso 30 minut. Po této době přisypeme k masu sekaný česnek a polovinu nasekané cibulky. Do polévky přidáme také sójovou omáčku, ve které jsme rozmíchali druhou polovinu nasekané cibulky a špetku pepře a nakrájenou mořskou řasu. Polévku vaříme dalších 30 minut. Když je maso měkké, vyjmeme ho z vývaru a nakrájíme na drobné kousky. Na konec přisypeme kousky oloupané bílé ředkve a krátce povaříme - asi 7 minut. Polévku ochutíme solí a podáváme horkou.

Komentáře k receptu